SM Sport Vintercup #3 (2018-02-10)
Kategori: Träning
Karta/område: Partille/Gunnilse
Arrangör: SAIK (Marcus Millegård)
Land: Sverige
Distans: Långdistans
Sträcka: 9.78 km
Tid: 65:14
Genomsnittlig puls: 155
Maxpuls: 174
Överlag ett bra lopp. Längesen jag sprang långdistans-OL med lite fart så det var skoj.

Start-K1: Lite passiv med handen i första slänten. Har riktning, men inte så bra kartkoll egentligen som jag borde ha från start. Kommer upp för kanten och blir lite ställd när jag inte ser punkthöjderna så tydligt. Ser en sten bakom som inte är med på kartan. Kollar hö-vä och ser att jag är rätt och ser punkthöjden med kontrollen bakom.
K1-2: Tar god tid på mig så ingen stress. Ser att ingången från vä är bäst så kör på det. lägger riktning men utnyttjar inte kompassen så bra i början. Tror jag missat stigen och gör en liten avvikning, men lyfter sedan blicken o ser grönområdet o får stigen. Slarvigt. Sen bra genomförande till kontrollen. Punkthöjden innan va gigantisk så blir lite osäker, trots att jag har stenkoll egentligen.
K2-3: Riktning och läser kurvbild för att inte dra ner fel i sluttningen. Bra beteende. Isigt, så väldigt passiv med handen ner.
K3-K4: Bestämmer mig för att flyta ganska rakt. Inte helplan i början, så borde följt stråket lite närmre strecket i början. Sen bra. Trodde det skulle gå stråk längs med branterna på sista höjden, men var massa vindfällen så stack upp ganska snabbt, men de va bra kunde va offensiv där uppe och få kontrollen lätt. Lite mer självförtroende in mot kontrollerna behövs för att kunna vinna lite tid där. Jag hade ju stenkoll egentligen så behöver inte bromsa.
K4-5: Riktning ut och blicken med. Bra. Glömde kolla framåt innan jag gick över sänkan dock.
K5-6: Har koll halva sträckan in, men inte i början mer än stigen, men borde gått mer rakt norr i början, så tappa lite.
K6-7: Bra att lyfta blicken o gå upp snabbt. Bra koll på var kontrollen skulle sitta, men tokbrant och isigt så var rätt passiv ner/upp till/från kontrollen.
K7-8: Bestämmer mig för höger för bäst löpbarhet. Ligger lite efter i genomförandet dock i början men kommer mig ganska bra ut till vägen ändå. Har dock inte helt bestämt om jag ska springa så som jag sprang eller mer snålt på småstig där stora stigen viker höger. Hade nog vart bättre med facit i hand då stigen på höjden i öst var jäkligt dålig. Bra koll in och bra förenkling.
K8-9: Ser inte (?!) vägen till höger, filtrerade bort den, så även om jag springer bra på riktning med mossen till hö så tappar jag tid. "Snart i mål"-tanke?

17 sek efter Anna Närhi och 6min efter Börjeskog (och 4min efter brorsan). Stabilt.
Visa kommentarer (0)
 
SM Sport Vintercup #3 (2018-02-10)