Uppföljning Thierry (2017-11-28)
Kategori: Träning
Karta/område: Öjersjö/Hålsjön
Arrangör: Thierry
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 7.69 km
Tid: 66:04
Genomsnittlig puls: 165
Maxpuls: 188
Körde första och sista och sen sprang efter TG på den i mitten, då han prata högt hur han gjorde.

Bättre genomförande av mig idag än förra uppföljningen ;). Sprang dock inte riktigt med lika hög intensitet för kände mig lite sliten. Lyckades dock vara fokuserad och jobba med riktning och förenkling. Försökte också jobba med framförhållningen vid utgång från kontrollen. Lite svajigt ut från ett par kontroller och någon där jag inte riktigt lyssnade på varningssignalen och följde fel höjdås ut.

Uppenbarelsen när jag sprang bakom var framförhållningen, att orka göra jobbet och veta vad som ska ske efter höjden man är på väg upp på. Lyckades praktisera det sedan och fick feeling.

Banan:
Start-K1: Försökte förenkla med kurvbild o mossen. Vindfällen på väg in så fick gå höger om istället för studs vänster, men hade bra ingångsriktning så kom rakt på.
K1-K2: Förenkling mot sjön o stora höjden höger om.
K2-K3: Försökte hitta stråken mest då kontrollen var lätt, men blicken upp så jag såg stenen tidigt och kunde fokusera på nästa (försökte iaf)
K3-K4: Valde vänster för bättre löpbarhet och bättre sikt. Lite nervös, men hade bra koll på kurvbilden och fick lillehöjden innan så då vart det enkelt. Perfekt genomförande enligt min plan.
K4-K5: Plan var att springa på höjderna inledningsvis för att förenkla o få bra löpbarhet. Lite svårt in mot kontrollen, men tänkte att jag får lita på riktningen o ha koll på kurvbilen. Gick bra. Vet att jag försökte ha lite kartläsningsfrekvens.
K5-K6: Försökte ha framförhållning i utgången, gick bra, men sen förlängde jag bara via branterna, men då det inte va skärmar ute fick ja va "lite mer noggrann".
K6-K7: Försökte ha framförhållning ut igen o tänkte fokusera på åsen, men slarvar med riktningen och även om ser att jag nog har en höjdås höger om mig så "hoppas" jag att jag är rätt, men ser sen kanten o bäcken o fattar direkt så kan vända höger tillbaka. Borde haft mer split vision och sett vänsterkanten direkt, men som sagt, lite hetsig ut.
K7-K8: Riktning mot höjdåsen/brantpasset efter 2/3. Lite onödigt mkt mosse i början kanske. Hade inte riktigt klart för mig vilket håll branten skulle luta, så TG fick säga till att jag var rätt.
K8-K9: Tappade lite fokus och lyssnade på uppgörelsen i VM-stafetten 2013 som spelades upp i mina öron, men hade en bra plan och riktning från höjdena via storbranten ner. Lite konfunderad när jag inte riktigt såg den, men kommer ut på rätt ås men osäker om jag var rätt då punkthöjden va så liten. Igen fick TG bekräfta.
K9-K10: Stråk upp, blicken i riktning.
K14-K15: Större röjt område till höger ut så lite störd av det och får en känsla av att jag ligger för långt vänster länge, men får ju grejerna mitt på. Följer lite stråk och tapar riktningen, men får bra koll på stenarna o kurvbilden in så kan förenkla in bra.
K15-K16: Riktning med tanke om o gå mellan de 2 gula åsarna. Gör det, men så öppnar det up sig mer vänster och jag går mot fel höjd, (kollar ej kompassen), men fattar direkt felet.
K16-K17: Kan trots missen ha lite framförhållning mot nästa o bara gå via höjderna.
K17-K18: Kunde praktisera TG's framförhållning, studsade via höjderna och kunde hela tiden veta vad jag skulle göra framåt när jag kommit upp på en höjdås. Go känsla.Valde att göra det enkelt in mot kontrollen och använda kurvbilden snarare än att bara dunka rak kompass. Ingen tvekan var kontrollen skulle va.
K18-K19: Vurpa ut, men tog mig tid att återfå kartkontakten och riktningen. Fick kontrollen bra.
K19-K20: INgen riktig plan mer än att gå rakt och använda blicken. Bra med split vision då jag fick syn på branten till höger och kunde då jobba med stråken in mot kontorllen även om jag var lite ur kurs.
K20-K21: Hyfsad framförhållning, men började bli svårt att se på kartan i det gröna.
K21-K22: Grönt mitt under kraftledningen så fick byta kurs lite, men hade hyfsad koll på riktning så gick bra.
K22-K23: På höjdkanten. Trodde jag skulle ha en sten då jag hade svårt att se på kartan.
Visa kommentarer (0)
 
Uppföljning Thierry (2017-11-28)